Liqueur viski - neizostavni deo koktela

Liker od viskija, poznat kao liqueur viski, je jedno od najpopularnijih alkoholnih pića koje se često koristi u koktelima. U ovom blog postu ćemo se baviti ovom interesantnom i ukusnom piću.

Liker od viskija se pravi od viskija i dodatnih sastojaka, koji mogu uključivati različite vrste voća, začine i šećer. Postoje mnogi proizvođači koji proizvode različite vrste likera od viskija, a među najpoznatijim su Drambuie, Southern Comfort, Bailey's Irish Cream.

Southern comfort

Proces pravljenja likera od viskija uključuje mešanje viskija sa drugim sastojcima i proces starenja u hrastovim bačvama. Takođe, dodavanje šećera u liker od viskija daje mu slatki ukus i aromu.

Istorijat likera od viskija seže u 19. vek, kada su proizvođači alkoholnih pića u Škotskoj, Irskoj i Americi počeli da eksperimentišu sa mešanjem viskija sa drugim sastojcima. Takođe, smatra se da su monasi u Škotskoj i Irskoj koristili viski kao lekoviti napitak, a dodavanje začina i drugih sastojaka im je dalo još veća lekovita svojstva.

Fireball whisky

Zaključak je da je liker od viskija jedno od najpopularnijih alkoholnih pića koje se koristi u koktelima i poslužuje se na društvenim događajima. Ovo ukusno piće pravi se mešanjem viskija sa drugim sastojcima, a proces starenja u hrastovim bačvama daje mu karakterističan ukus i aromu.


Ostavite komentar

Imajte u vidu da komentari moraju biti odobreni od strane moderatora.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.