Otkrivanje Najboljih Burbona za 2023. godinu na IWSC

Danas ćemo zajedno istražiti najbolje viskije prema International Wines & Spirits Competition (IWSC) za 2023. godinu. IWSC je prestižno takmičenje koje okuplja stručnjake iz celog sveta kako bi ocenili široku paletu vina i žestokih pića. Osnovan 1969. godine, ovaj događaj je postao jedno od najvećih i najvažnijih takmičenja u svetu alkoholnih pića.

Nagrade na IWSC se dodeljuju na osnovu sistema bodovanja na skali od 100 poena, a evo kako funkcioniše:

  • ZLATNA IZVANREDNA NAGRADA: 100 - 98
  • ZLATO: 97 - 95
  • SREBRO: 94 - 90
  • BRONZA: 89 - 85

Ove godine, bilo je gotovo 4.000 prijava, a najveća pažnja bila je usmerena na burbone. Samo dva burbona su osvojila najvišu nagradu, Zlatnu Izvanrednu nagradu, što govori o izuzetnoj kvaliteti ovih pića. Za kontekst, od tih 4.000 prijava, ukupno je bilo samo 98 Zlatnih Izvanrednih nagrada, a samo 4 od njih pripale su američkim viskijima, od toga samo 2 burbonima.

Sada, hajde da pogledamo najbolje burbone za 2023. godinu:

ZLATNA IZVANREDNA NAGRADA (100 - 98)

  1. Bardstown Bourbon Company - Origin Series Ketucky Straight Bourbon Whiskey (98 poena)
  2. Barton 1792 Distillery - 12-godišnji Kentucky Straight Bourbon Whiskey (98 poena)

ZLATO (97 - 95)

  • Heaven Hill Distillery - William Heavenhill 9th Edition 15-godišnji Small Batch Kentucky Straight Bourbon Whiskey (97 poena)
  • Buffalo Trace Distillery - Stagg Jr. Kentucky Straight Bourbon Whiskey (96 poena)
  • Kentucky Owl - Kentucky Owl Confiscated Straight Bourbon Whiskey (96 poena)

Ovo su samo neki od vrhunskih burbona koji su osvojili prestižne nagrade na IWSC. Ukupno je bilo više od 70 burbona sa ocenama od 90 poena i više, što govori o izuzetnoj konkurenciji i kvalitetu ovih pića.

 


Kao što možemo videti, burboni su bili u centru pažnje na IWSC 2023, a nekoliko brendova se izdvojilo svojom izvanrednom kvalitetom. Buffalo Trace, Barton 1792 i Blanton's su bili među vodećim brendovima sa ukupno 16 nagrada u rasponu od 90+ poena, uključujući i prestižnu Zlatnu Izvanrednu nagradu. Heaven Hill je takođe ostvario sjajne rezultate sa 12 brendova sa ocenama od 90+ poena i osvojio je Zlatnu Izvanrednu nagradu za svoju Heritage Collection 12-godišnji Rye.

Nismo smeli zaboraviti ni Bardstown Bourbon Company, koja je osvojila Zlatnu Izvanrednu nagradu za svoj interni brend Origin Series Bourbon, i to je samo deo njihovih uspeha sa ocenama od 90+.

Sada je vreme da istražite ove izuzetne burbone i uživate u njihovim bogatim ukusima. IWSC 2023 nam je dao uvid u svet viskija kao nikada pre, a ove nagrade su priznanje izuzetnim majstorima destilacije širom sveta.

Za vas, ljubitelje burbona, ovo je prilika da istražite i probate neke od najboljih viskija koje svet ima da ponudi. Uživajte u svakom gutljaju ovih dragocenih pića i neka vam svaki gutljaj donese radost i zadovoljstvo.

Slavimo vrhunski ukus burbona i radujemo priči ako ste uspeli doći do neke od ovih edicija


Ostavite komentar

Imajte u vidu da komentari moraju biti odobreni od strane moderatora.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.